Vanliga frågor och svar

Vi börjar med att ha ett första konstnadsfritt samtal via zoom på 90 min. Där du får svara på frågor som rör ditt hem storleken på ditt boende, vilka utmaningar finns så vi tittar tillsammans på vad som behöver göras. Du har chansen att ställa frågor till mig, jag går igenom mitt koncept och hur jag jobbar tillsammans med mina kunder.

Mitt koncept är i grunden ett helhetskoncept där vi tillsammans arbetar igenom hela ditt hem genom de fem stegen i min metod ROOM 2 metoden (länk till de 5 stegen) Nuläge-Åtgärdsplan-Rensa-Organisera-Inreda

När jag vet mer om ditt hem så vet jag också vilken längd utav mina paket som skulle vara det bästa för dig, samt i vilket av stegen som störts fokus kommer att ligga. Jag kan eter vårt möte ge prisuppgift på vad det kommer att kosta att anlita mig för ditt hem.

När du arbetar tillsammans med mig så ingår det avstämningar med coachning och klara instruktioner med stöttande checklistor för att på egen hand rensa, organisera och styla. Jag tar fram förslag och skisser tills vi har våra avstämningsmöten. Hjälper till med tips och instruktioner för ditt hem och projektet Tydlig åtgärdsplan så du vet steg för steg vad som ska göras. Jag sätter upp ett arbetsflöde i programmet Trello där vi lägger upp projektet och alla delprojekt. (det kommer jag gå igenom så ingen fara om du inte har vana från programmet sedan tidigare)

Jag jobbar vanligtvis tillsammans med mina kunder 3-6 månader

Det är många faktorer som spelar in för att bedöma hur lång tid det kan ta. Det hänger mycket på den tid du avsätter per vecka att göra jobbet, så klart beror det mycket på hur stort ditt boende är. Hur många saker du äger. Att rensa kan vara emotionellt och fysiskt krävande, och kan ta olika lång tid. Men den stora fördelen är att du har stöttning utav mig genom hela processen att hålla fokus och prioritera rätt saker vid rätt tillfälle. Det gör att du blir klar snabbare än om du genomför projektet själv. Vanligtvis så arbetar jag tillsammans med mina kunder 3-6 månader.

Under rensningsprocessen finns jag där som stöd och kan ge råd, men beslutet för vad du vill behålla är ALLTID ditt. Jag kommer aldrig att tvinga dig att slänga något du vill behålla.

Det som du inte längre älskar, använder eller behöver så ger jag dig stöttning i ditt beslut kring vad som kan

 • Slängas och återvinnas
 • Skänkas till välgörenhet (ex Myrorna, Erikshjälpen och Röda Korset)
 • Säljas

 

Där jobbar jag med metodiken de 6 essen som hjälp när du går igenom dina tillhörigheter vid rensandet, samt även “One touch rule” som hjälper dig att inte börja tveka över dina beslut gör processen lättare.

Slå på/av innehåll

Det är inte alltid lätt att kunna se sitt hem med nya ögon själv. Ibland så sitter man fast och behöver någon som kan se nya möjligheter och andra lösningar. Det är en av den vanligaste feedbacken jag får ifrån mina kunder ” att tänk det där hade vi inte sett själva”

Du får någon som är med och stöttar dig igenom hela processen, så det blir lättare att genomföra projektet på ett effektivt sätt.

Du slipper lägga dyra pengar på lösningar som inte fungerar.

Med professionell hjälp utav mig som inredningsdesigner får du hjälp att se till helheten och få klarhet i vilka behov som finns i ditt hem. Därefter tar jag fram de bästa lösningarna för att skapa ett hem som har stöttande strukturer och gör det lättare i din vardag. Designar den känslan som du vill ha i ditt hem.   

Det är så vanligt att ett hem bara har blivit lite som det blivit och att man aldrig tänk på helheten.

De vanligaste anledningarna till att man anlitar mig är att man vill få till en nystart och förändring då behoven har förändrats och har insett värdet i att få nya perspektiv på den plats där vi spenderar så stora delar av vår tid:

 • Känner sig stressad och överväldigad i sitt hem
 • Vill få till en nystart få nya lösningar
 • Sitter fast och kommer inte vidare själv
 • Har svårt att få till den där hemtrevliga känslan
 • Ska flytta till en mindre eller större bostad
 • Ska skiljas eller flytta ihop med en ny partner eller familj
 • Ska få barn eller att barnen flyger ut
 • Mister en familjemedlem eller partner
 • Ska renovera eller investera i nya möbler.

Vem som helst kan behöva en hjälpande hand ibland, oavsett din ålder, kön eller livssituation så tveka inte att ta kontakt med mig för ett fösta möte så ser vi efter det om det känns rätt för dig!

Det är ett helhetskoncept där du får hjälp igenom 5 steg Nuläge-Åtgärdsplan-Rensa-Organisera -Inreda. Jag ser hemmet som en helhet där saker och ting hänger ihop med varandra som ett enda stort pussel. Jag har därför valt att arbeta igenom min metod där alla stegen bidrar till pusslet då det är svårt att hoppa över något av stegen om du vill få till det bästa resultatet med stöttande strukturer. Att sätta upp system och rutiner som förenklar i din vardag samt att skapa den känslan som du vill ha i ditt hem för att må bra.

Du väljer en tid i bokningskalendern som finns här på hemsidan där kan du se tillgängliga tider.

Jag skickar dig en länk till zoom, mötet tar ca 90 min och är kostnadsfritt och du binder dig inte till något. Du behöver inte förbereda något innan mötet.

När jag vet mer om ditt hem så vet jag också vilken längd utav mina paket som skulle vara det bästa för dig, samt i vilket av stegen som störts fokus kommer att ligga. Jag kan efter vårt möte ge prisuppgift på vad det kommer att kosta att anlita mig för ditt hem.

Du behöver inte oroa dig, jag är här för att hjälpa dig med just den biten och inte för att döma! Jag lovar att jag har sett det mesta, och att du är långt ifrån ensam. Det är just därför som du ska ta hjälpen för att komma vidare och ta dig ur din situation. Tänk i stället på vilken energi det tar av dig nu och vilken skillnad det kommer att göra när jobbet är gjort. Jag är mån om dig och ditt privatliv, mina tjänster är 100% konfidentiella! De familjer som finns med på hemsidan har gett sitt medgivande till det.

Hittar du inte svaren på din fråga?

Tveka inte att kontakta mig om du har ytterligare frågor!

JOBBA MED MIG

Kontakta mig så tittar vi tillsammans på hur jag kan hjälpa dig att få ditt drömhem.

SENASTE NYTT

Följ med mig i mina olika kanaler. Där delar jag med mig av mina allra bästa tips och hacks i livet.

NYHETSBREV

Få värdefulla tips och hjälp i vardagskaoset direkt i din inbox varje vecka.

Boka in din kostnadafria konsultation nu:

Känner du igen vardagskaoset?

Missa inte värdefulla tips och hjälp i vardagskaoset direkt i din inbox varje vecka.